Cartuse compatibile

Cartusele compatibile sunt acele cartuse fabricate de alti producatori decat cei ai echipamentelor in care se folosesc (ex: HP, Canon, Lexmark, Epson, Minolta, Brother, etc.) si pot fi complet noi sau obtinute prin remanufacturarea si reciclarea unitatilor originale, in functie de model. Utilizarea tonerelor si cartuselor compatibile nu este in nici un caz o conditie pentru pierderea garantiei echipamentului in care sunt folosite. Acest lucru este confirmat oficial la nivel mondial de catre toti producatorii de echipamente.

Produsele compatibile se livreaza intotdeauna sigilate si in ambalajul fabricantului. Componentele vitale ale tonerelor remanufacturate sunt intotdeauna inlocuite cu unele complet noi.
Standardul producatorilor de cartuse si tonere compatibile consta in obtinerea unei calitati echivalente sau chiar superioare producatorilor echipamentelor. Aceasta presupune obtinerea unor culori cel putin la fel de vii si fidele si garantarea listarii unui numar de pagini cel putin egal sau mai mare.
Pentru a asigura fiabilitatea absoluta a cartuselor compatibile, fiecare cartus trece printr-un control riguros al calitatii, care include si Double Testing-ul realizat in conditii reale de printare.In prezent se remanufactureaza in jur de 30% din cartusele folosite uzual pe mapamond. Astfel se economisesc resurse primare si se realizeaza economii importante. Acceptata in mediile selecte, remanufacturarea cartuselor trebuie insa facuta cu profesionalism astfel incat rezultatele sa fie cel putin comparabile cu cele obtinute prin utilizarea cartuselor originale.Atit legal cit si functional cartusele compatibile pot fi considerate cartuse noi, lipsa "brandului" si reutilizarea unor parti din cartus aducand avantajul unor preturi mult mai mici fata de nivelul preturilor produselor originale.

 

Cartuse Originale

Cartusele Originale sau OEM (Original Equipment  Manufacturer) sunt cartusele executatate pe baza licentei proiectantului si vandute unuia sau mai multor producatori de echipamente identice, dar de marci diferite. Cartusele originale poarta intotdeauna brandrul producatorului (ex: HP, Canon, Lexmark, Epson, Minolta, Brother, etc.)

Noutati

Imprimante

Samsung ML 1610

Cartuse